Gärdesyran

Nu är det vår och full rulle i butiken!!!! Urkul!!! Vet ni vad - jag ska byta lokal, urspännande och så har vi våryra på Gärdet med vinster upp till 10 000 kr.!

Har köpt julkläder idag från ZIZZI. Mycket glitter och glamour. Nej skämt å sido, snygga lite skojigare kläder är det vilket bara är rolig! Gillar själv lite udda plagg men håller inte med när en del, många, säger att "ja, men du klär ju i dem". Så är det inte men man måste våga, våga sticka ut och inte se ut som man alltid har gjort. Dessutom måste man se ut att trivas i dem och sträcka på ryggen. Prova och du ska se att det blir ett annat resultat.

Även julen går i det gråa, svarta och mörkt lila färgerna men det är helt okej för det är omtyckta färger. Även om lila ibland kan vara lite svårt. Kommer också lite guld. En annan sak som vi nog får se mer av är långkoftor av varierande slag.

Själv har jag gått i tunika idag, min vita! Se nedan.

image36

Lördag igen

Vart tar tiden vägen, lördag igen! I morgon - söndag, helga vilodagen! Det lovar jag att jag ska göra, må det bara bli fint väder.

Succen för mina kläder har fortsatt denna vecka. Betyg "roliga, lite annorlunda kläder till vettiga priser"! Bra betyg tycker jag.
Är just nu helförtjust i boleron som kom i torsdags, den är bara så ljuvlig!
Vad som säljer mest nu? Ja, förutom jackor är det nog toppar av alla de slag. Ser att det börjar luta mot fest nu och då vill man absolut ha lite skojigare kläder.
Svårast är nog att hitta kläder till "tanten 85 år" men alla på 85 år är inte "tant", nej långt därifrån. Hade en igår som köpte kjol och en tuff rutig skjorta till, kul! Vad söt hon blev, riktigt gullig! Härligt!

Vilken glädje denna butik sprider till många! Jag njuter av varje dag. Förresten, vill ni se min mässmonter och mina fina modeller? Kom ihåg att ni kan klicka på bilderna så får ni en förstoring. De är dåliga bilder men ni får nog en känsla av hela tillställningen.

Tidsbrist!

Hej!

Jag är ledsen för er skull, alla ni som läser min blogg, att jag inte hinner uppdatera dagligen men det har varit lite mycket nu en tid. Ska göra allt för att bättra mej!

Har fått massor av sommarnytt, tunikor, bolero och annat. Blev speciellt förtjust i några saker däribland en bolero i bumull. Mjuk o skön. Först när vi öppnade paketet sa vi vad är detta, såg så hård o slarvig ut? Prövade och blev helt såld! Härligt va!
Vad en liten test kan förändra smak. Vad ofta det är så, inte bara när det gäller kläder utan även mat, människor mm.
Lärdom: Ta aldrig något förgivet utan ge allt o alla en chans att visa upp sina goda sidor innan de blir dömda.

image28
Vilken fest! Så mycket folk. Vilken glädje mina kläder sprider! Detta med mässa var nog det skojigaste jag gjort på länge. Tack alla ni som besökte min monter!
Modevisningen var en höjdpunkt under de båda mässdagarna, vilken fart och fläckt, härligt! Mina modeller var jätteduktiga, tack! Tack vare dem blev ännu fler intresserade av mina kläder, kul!
Vill också ge ett speciellt tack till alla er på ZIZZI, utan er hade jag aldrig fått en sådan fin monter och så många , förhoppningsvis, nya kunder. Väskorna var en toppen grej och den rutiga jackan var pricken över I:et.

Så till modet som visades, mycket rött och svart, mycket sådant som mina kunder ofta säger "Å när ska jag ha det - jag går ju så sällan på fest" men varför ska vi inte vara lite finare jämt. Inte uppklädd utan bara klädd. En kropp som är dåligt klädd får lätt dålig hållning och detta gör att helhetsintrycket blir trist och tråkigt medan en klädd kropp, oavsett storlek alltså, rätar upp sej och blir med en gång mer spännande och intressant. Tänk på det! Kul också att se att vi har kläder hos oss som täcker alla stilar på stan. Strikta jeansdressar till lite mer romantiska blusar. En härlig blandning alltså! 

image27

1:a mässdagen

Så var den över, första mässdagen och jag är en erfarenhet rikare. Oj, så kul det varit och vad många som varit intresserad av mina kläder. Jag, en levande reklampelare. Många mellan 40 - 60 år tycker det är skönt med en annan stil på kläderna och alla har älskat Zizzi´s nya rutiga jacka. Den är urläcker och snart slut! Modevisningen gick också väldigt bra. Tjejerna var jätte duktiga.

Tack Zizzi för allt ert engagemang! Ni har varit toppen!

Resultatet idag blev nog många nya kunder, vi har visat, pratat och provar med våra kunder. Oj, så kul det varit.

Diskussionen idag har ofta gått ut på att även om vi paserat 40 år vill vi vara tufft klädda. Det ska vara lite roligare, fräschare och tuffare samtidigt som det ska hålla färg och form. Vi är många som vet vad vi vill ha men få hittar det. Nu har de dock upptäckt mej och mina kläder! Kul att se vad som händer efter detta.
Ja så var det då torsdag och vi har fortsatt med att både bygga monter, den blir nog bra tror jag och planerat lite för hur vi ska ha det med kläder där på mässan. Vi vill ju visa massor. Helst allt! Har ju såååååååå mycket fint nu!

Har också annons i morgon på ett jeansset, hoppas det blir uppskattat! Snyggt är det!

Har också fått jackor idag, urläckra! Blev helt såld på dem redan på mässan och det roligaste är att vi hann bara packa upp dem så var 3 sålda. Kul! De är ju lite udda och jag tror att det är just därför de går hem. Vi är många som är så less på att se likadana ut. Alla går klädda i de stora kedjornas kläder och hur roligt är det. Alltid finns risken att grannen - hemma, på bussen eller middagen ser likadan ut. Jag tror många av oss börjar längta efter småskaligheten igen, eller har jag fel? Kommentera gärna!

Vår????

Ja, jag vet att denna dag eller dessa dagar alltid kommer. Dagen med mängder av snö när man som bäst tror det är vår på väg. Vaknade med ett vinterlandskap utanför mitt fönster. Mängder av snö har kommit. Men lugn, våren kommer snart!

Har börjat fundera på montern på mässan nu på allvar.Har varit och köpt tyg, skaffat affisher, blommor, börjat planera kläder m.m. kul! Frågan är bara, ska jag bara visa eller ska jag också sälja lite där? Vet inte då jag aldrig gjort något liknande tidigare. Dax att ta sej en ordentlig funderare.
Ikväll är det också åter dax att öva för modellerna, önskade att jag hann dit och titta på dem. Är så nyfiken!

Har fått en fråga idag om jag har något häftigt och tufft att sälja. Vad är häftigt? Vad är tufft? För dej, för mej eller för henne, vilken svår fråga att svara på. Kanske den grå cardigan med långa flikar fram, eller.....kanske den gröna med hål i ryggen, eller varför inte hoodtröjan med kort ärm, ja visst är det svårt och visst är det personligt vad ord som detta står för. Lika personligt som jag önskar att var och ens stil var. Följa mode? Vad är mode? Hitta en egen stil och förändra gärna den med nya delar som du aldrig tidigare kunnat tänka dej då har du hittat ditt mode, eller hur? Lek med material och stilar, det är kul, jag lovar!

Måndag

Regn ena stunden och strax efter snö och så regn igen, ja det är dagens väder i Bollnäs. Usch! Kunderna kom o frös, burrrrr! En del med snöigare bilar än andra. Men alla längtade efter vårkläder och naturligtvis vår och ännu mer sommar. Så med gemensam lust plockade jag och kunderna fram än det ena, än det andra och äntligen har några börjat förstå att nu gäller de där 3/4-byxorna som jag så länge tjatat om.

Å, vad kul vi har, kunderna och jag där vi gemensamt plockar fram varor och kunden provar, många testar allt och många goa skratt kan det bli men också många långa samtal om livet. Idag finns Engla i mångas tankar och hur vi känner när det händer barn eller närstående nåt. Tungt och allvarligt men ack så viktigt.

Förresten, fick fina koftor idag i mjukaste viscose, så skön att jag bara var tvungen att beställa både linnen, tunika och leggings i samma material. Härligt!

4 dagar kvar tills montern ska vara klar och Jan åker bort, hur ska jag få ihop det? Hur ska den se ut osv. Spännande fortsättning följer.

Cecilia hälsar till Vilda!

image26



Oj, 5 dagar till mässan, hur ska jag hinna? Jag vill så mycket ,vilket är ett utav mina stora problem. Vill att allt ska vara snyggt, ja, perfekt och denna gång är det svårt då jag inte har en aning om hur allt ska se ut. Hur fixar jag en snygg monter? Har lite fint material men sen då? Mer måste ju till. Sen ska det vara nån slags lapp eller broschyr att lämna ut! Mer, ja inget jag kommer på just nu men lugn, det kommer.
Gick en promenad genom stan idag och insåg att allt är grönt. Fönstren ropade ut grönt! Köp, köp! Men jag har inte så mycket av den färgen. Jag har, känns det som, alla färger. En hel del rosa. Men även lime och orange, hallon och koppar, liksom silver, grått och svart. OBS! Du vet väl att du kan trycka på alla småbilder.

Sommarkläder

Sent igår eftermiddag kom dom, sommarklänningarna i svart och rosa, fräscht! Kjolen i silver var något för sej liksom ett svart tunikalinne med lite rynk i ena sidan, kul! Det med vit tröja och vita leggins är bara wow!
Ja, det är som att vara barn på julafton varje gång det kommer paket, man vill öppna på en gång - nyfiken på både form och färg. Ofta vet vi ju inte alla färger innan, utan kanske en av tre. Så ni förstår kanske att det är lite spännande.
Modellerna har haft sin första träning idag också och det hade gått bra. De fick till och med beröm, härligt! Nästa träning är på onsdag. Hur ska jag hinna allt innan mässan? Känner att det är massor. Funderar också på om jag bör ha extra öppet i butiken på söndag, vad tycker du måntro? Ja, det är mycket nu!!!!!!!

Kul med kläder

Kom en kund igår när jag skulle stänga, så jag öppnade igen. Kändes bara sååå bra!

Äntligen, en ung tjej - precis som jag ofta önskar och en tjej som dessutom gillade att prova kläder! Oj vad jag plockade fram och vad hon provade. Till slut visste hon inte vad hon skulle välja! Det blev massor, så alla ni yngre, det finns kläder till er med här! Fick dessutom en ny modell till nästa veckas modevisning. Såååå bra!!!!

Så jag kan än en gång bara säga "det är kul med kläder"

image15

Modell

Modell sökes, en har hoppat av!! Ja, det är sant - vad gör jag? Sökes tjej i stl. 42 - 56 som är lite teaterapa och vågar visa upp sej inför många på mässan!!

Första modellen av 3 har provat ut sina kläder, skoj! Det är så härligt att se vad en människa lyser upp när rätt klädplagg kommer på! Å så fin hon blev!
Tänk om alla kunder tog sej denna tid när de ska köpa något nytt, att prova många omgångar och även av sådant som de normalt inte skulle ha prövat. Vad många köp som kanske skulle ha blivit annorlunda och kanske skulle inte heller så många plagg bli garderobsvärmare. För sådana plagg är vi bra på, vi tjejer! Eller hur????
Vi, Annika och jag älskar när kunder tar sej den tiden att pröva och vi har som sed att vi tar rätt på allt efteråt. Skönt va? Har du förresten besökt vår lilla butik ännu, personligt eller via internet, välkommen in!

Du, lova att ta dej lite tid nästa gång då du ska köpa nytt och pröva även ovanligare saker, det kostar ingenting!!!!!

image14

Jeans

Jeans - ett kapitel för sej - åtminstone i mina ögon.

Jag är ingen så kallad jeansmänniska men skulle ändå vilja ha ett par men tyvärr - har ännu inte lyckats hitta några som passar min inte alltför underliga kropp. Bara för att man drar lite större, typ 46 så behöver ju inte allt vara stort. Midjan hög, låren vida osv.
Efter att ha provat mej igenom tre märken och flera sorter har jag kanske funnit en, men den har brodyr på benet och jag ville ju ha en slät, vardagsbyxa.
Vad gör jag, jo kontaktar en utav mina leverantörer och ber om hjälp och efter mycket letande och fixande så finns den kanske, byxan som passar min kropp med både lägre midja och smalare lår och den borde ju fler vara intresserad av? Ska bli spännande att se när den dyker upp om den passar. Ja kläder är inte alltid så lätt!

image13