Stöld

Vad ledsen man blir, varför kan man inte lita på sina medmänniskor? Vadå?

Jo min vän i andra änden av landet har blivit bestulen på halva sin dagskassa idag. Trist! Om alla visste vad tufft det är i denna branch, inte ett öre får förspillas då vi hela tiden måste ligga på ett lager, vilket kostar massor. Allt går åt till kläder, det är som en ond cirkel. Har vi inga pengar - har vi inga kläder. Har vi inga kläder - har vi inga kunder. Vad gör man? Funderar naturligtvis på min nya butik och säkerheten där? Känner med dej, tänker på dej!

Nu är 3/4 byxornas tid här, åtminstone idag då det är dessa vi sålt, kul! Detta trots det usla vädret! Har beställt fler vita idag, så lugn alla ni som ännu inga fått, det kommer fler!

Mina kläder idag, skön stretchig klänning med kavajkofta till:

Tryck på bilden
:

Kappahl

Länge har det ryktats om att vi ska få en ny klädkedja hit till stan och nu vet jag vem det är - Kappahl. Hur ska jag reagera? Hur ska jag tänka på Stor & Fin`s framtid.


Är vi konkurrenskraftiga? Har vi varor att konkurrera med? Vill ni kunder ha oss? Ja tankarna en sådan här morgon är många. Fast jag tror på en framtid där vår största fördel är servicen och den tror jag vi kan bli ännu bättre på.


Men vad skulle ni vilja ha mer? Hur vill ni se Stor & Fin utvecklas och vad säger ni alla kunder om kläderna? Tänk till och ge oss feedback, det behöver vi nu! Vi, jag och Annika älskar vår lilla butik och vill att ni ska göra detsamma.


Dagens klädval en urskön sweathoodjacka:

Provrum

Vad krävs av ett bra provrum? Vad vill du som kund ha? Vad fattas i mina idag? En sak vet jag och det är att det behövs ett till, ett tredje! Hjälp mej med lite nya idéer.

Idag har jag två ganska stora med spegel, stol, hängare, morgonrock och fläkt. Bra men allt kan bli bättre, eller hur?

Har också funderingar inför hösten med modevisning och annat, ska bli kul med större utrymmen. Har du som kund fler idéer, lämna dem till mej, kanske går någon eller några att genomföra. Tack för hjälpen.

Nyinkommen tunika (kom ihåg att du kan klicka på bilden):


 

Söndag

Helga vilodagen!

Ja det har jag delvis gjort - har varit på Järvzoo och sett våra rovdjur matas. Mysigt! De är så ljuvliga, lokatten, järven, för att inte säga de nya björnungarna, härligt!

Härligt är också vädret!!!!

I morgon är det måndag igen och arbete. Planerar för flytten. Ritar och mäter för att se hur allt ska ta sej ut. Fick en viktig kommentar i går, "ska du flytta men då mister kanske butiken sin charm". Nej det får den naturligtvis inte göra. Det lilla personliga är viktigt och jag kommer att göra allt för att ha kvar det så som sagt, jag tittar, mäter och tänker!!!!

Vill ni se en söt blus som just inkommit! Ha en fin kväll!
Kram,
Monica

image38

Tiden

Vad är tid, hur mycket tid har vi, i vilken tid lever vi? Ja funderingarna är många runt detta ord.

För mej är tid en dyrgrip, svårköpt och efterlängtad. Önskar jag hade mycket mer tid till arbetet, familjen och alla drömmar som jag har. Jag känner att min tid aldrig räcker till, jag vill såååå mycket men tycker att jag hinner så lite, vad ska jag göra?

Sen kan man också fundera på, i vilken tid jag lever. Ena stunden här och nu, i nästa sekund är jag i september,  ja idag var jag till och med i juletid. Har beställt julkläder men det blev inte så mycker vilket var lite trist.Hoppas hitta mer! Blev i alla fall en kul klänning. Vill du se?


image37
Oj, vad tiden går fort. Jag vet att jag slarvat att skriva i min blogg men jag får skylla på att det varit lite mycket på sistone. Måste dock få berätta en kul sak.

Skjutsade mamma till bussen i Söderhamn i tisdags och där stod en äldre dam och väntade på bussen också. Vi började samtala och så kom frågan, den skojiga frågan - jobbar du som modell? Va, jag? Nää. Men vad gör du då eftersom du bär dessa kläder? Jag driver en butik med kläder i större storlekar. Aha, så du menar att det finns sådana kläder även för oss vanliga människor? Japp!

Det tycker jag var ett bra beröm för kläderna i min butik!
Vad jag hade på mej? Svart 3/4ärmad tröja, lång tunika med volang, harembyxor, mina lila stövlar och till sist, min rutiga jacka. De ni!

Planerna på min nya butik går framåt med, funderar på inredning nu!