3/4 byxor

Ja, 3/4-byxor måste vi nog lära oss att leva med och använda året runt. Så är det bara!
Hade just en kund som funderade på detta med att ha korta byxor nu och då berättade jag om min resa till Tallin för 3 veckor sedan.


För å vilken helg jag hade! Vilken modestad Tallin var! Å, vilken modeshow jag hamnade på där, jag fick tårar i ögonen så bra koreografi var det, mycket bättre än modemässans.
I stan och på catwalken gällde 3/4-byxor nästan fullt ut, med stövlar nu och i sommar med både fina skor , tunna stövlar och sandaler, så kom igen nu, det är det ni ska ha - året om!
Kom in och prova eller kolla på min hemsida. Många sorter finns det. Och du, av 10 stycken byxor inför höst/vinter 08/09 så hade säljaren 8 stycken 3/4-byxor. Annars var det mest jeans

image11

Fredag

Äntligen fredag säger de flesta, sista dagen i veckan för skola och arbete men inte för mej då jag har lördag kvar. Hoppas det blir som idag, många kunder och många trevliga samtal.
Samtal på både yta och djup. Ja, faktiskt är det många djupa samtal som förs i min butik. Ibland funderar jag på om jag ska kalla det butik eller kvinnlig mötesplats då det är bådadera. Vad som diskuteras,allt från födsel till ond bråd död och däremellan män, vikt och sjukdomar, ja allt vi som kvinnor möter.
Har förresten hittat en ny favorit i butiken idag, en kofta/kavaj utan knäppning fram och med långa hängande spetsar därfram. Jättefin, kommer på bild på min hemsida nästa vecka.
Livet är underbart! Ha en fin fredagskväll!!!!

  

Höst

Vet ni vad jag gjort idag? Köpt in höstkläder. Ja, precis - höstkläder, just när våren står för dörren. Köpte lite skojiga saker till er. Bl.a. en långväst, typ den jag hade på 70-talet eller var det i slutet av 60-talet? Minns nån?
Köpte också en kul hängselkjol, en rutig lång blus, en härlig hoodtröja, leggings i byxmaterial (läckra) och lite annat smått och gott. Kan ni gissa färg? Svart, svart och så svart igen och pyttelite färg. Men tjejer - vi gillar ju svart eller hur? Till och med min lilla tjej på 7 år älskar svarta kläder.
Har också börjat fundera över kläder till modevisningen i mitten av april. Ska ju både vara med på den och som utställare på Hälsinglands stora mässa, ska bli spännande. Undrar vad de andra visar? Skulle vilja visa allt! Hoppas det kommer lite yngre från gymnasiet och tittar, skulle vilja få dem till butiken så jag vågade beställa det där lilla extra - har någon, någon idé om hur jag ska nå ut till dessa årgångar? Berätta!

Stora provdagen

Oj vilken kul förmiddag vi haft idag, Annika och jag. Hade stora provar-orgien. Vadå?

Jo en kund har beställt bilder på klädförslag inför en stor fest och idag var det då dax att sätta ihop lite bilder. Blev 17 kombinationer som var fina ur olika synvinklar. Oj, sånt här är bara så kul! Speciellt om uppdraget lyckas.

Dessutom är det jättekul att bara prova, från att tyckt att kläder varit något nödvändigt ont har det blivit både arbete och hobby, de du!

Vill du kolla på olika feststilar klicka på småbilderna och du, minst 15 kombinationer till har jag som är riktigt snyggt plus en massa annat!!!!!



Snöig tisdag

Kunder eller inte kunder, det är frågan med detta väder? Ömsom sol, ömsom snö, vart har våren tagit vägen? Hur motiverar jag kunderna att ta på 3/4 byxor i snö och kyla, hjäääälp?

Hade en kul stund på förmiddagen idag då vi, jag och Annika och en välkänd kund testade lite nya kläder och lite nya sätt att sätta ihop dem på. Å´ jag kände mej heltuff i en tunika från DNY med enbart strumpbyxor och stövlar till. Helhäftigt! Hoppas min man uppskattar det i kväll med!

Titta gärna in på www.storochfin.se med!!!


image4

Nya skor!

Annandag påsk! Ledig måndag - härligt, även om arbetet är jättekul. 

Har varit till Gävle stad och letat några roliga reastövlar i våriga färger till mina svarta kläder. Hittade inga, så det fick bli Valbo och där fanns de, 2 olika sorter. En slags pumps med en stövelöverdel. Jättesnygga! Kul till alla klänningar o kjolar.

Mycket svart är det, även om det finns en hel del färg med nu i butiken. Älskar min nya tunika med harembyxa från ZIZZI och mina lila stövlar, bara såååå läckert!

image5
Hej!

Så var den då igång, min blogg. Hoppas att ni alla ska gilla den och att det ska bli lite inlägg om min butik, kläder i lite större storlekar (förresten är storlek 42 större storlek?) och kanske om livet i Bollnäs.
Jag som startat upp butiken och bloggen heter Monica Pehrson, är en 5-barnsmamma med barn mellan 7 och 24 år som flyttade upp till Bollnäs för snart 3 år sedan.
Min butik hittar du i vackra Hälsingland lite utanför stadskärnan. Är det så viktigt att ligga i centrum egentligen?
Om inte jag är i butiken är det troligen Annika som numera arbetar halvtid hos mej eller min äldsta dotter, Maria, som ibland hoppar in då jag behöver vara ledig. Välkommen in i butiken eller på min hemsida som snart kommer att få en riktig webbutik vilket jag hoppas ska bli uppskattat.
Jag har aldrig tidigare arbetat med kläder men tycker detta är jätteroligt, ja det roligaste jag gjort vilket jag hoppas att ni ska förstå eftersom ni läser min blogg. Och du kund, du behöver inte vara orolig att du ska bli igenkänd här .