Team HANNA

Oj, oj, oj sitter här och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det är bara såååå spännande. Vem vinner? HANNA hoppas och tror jag. Lycka till, håller tummarna såhär i sista minuterna. Har röstat massor. Telefonräkningen kommer nog att bli kul men vad gör det, bara ni vinner. Har lyssnat och ni låter verkligen som en enda stark röst, helt underbart! Men vad jag också sett sen jag flyttade upp är att Bollnäs är en fantastisk musikstad. Tack alla trevliga männskor för att ni så ofta förgyller min vardag. Ni hälsingar är bara så trevliga och lätta att ha att göra med.

TEAM HANNA VANN!!!!!!!! Grattis alllihop!

Tack dessutom till alla ni kunder som bryr er om mej och vill att det ska gå bra som idag, tack Eva för alla dina förslag eller till du rumänska tjej som lärde mej om jeans i förmiddags. Ovärdelig kunskap faktiskt. Jag blir så rörd över hur vänliga ni är.

Tack för att ni finns alla vänliga själar!

Fredag igen

Japp, så har vi då fredag igen.

Familjen sitter och tittar på Let´s dance och jag går igenom veckan som varit. Jo, vet du vad? Igår var jag på en riktigt bra föreläsning av Fredrik Hären. Kolla gärna in honom på Youtube. Summan av kvällen blev "om du tar två gamla idéer och blandar så får du en ny", de du! Vad ska du skapa? Vad sägs om tandspa tex, det hade han stött på i Singapore. Spamiljö och tandläkare, skaka om och vips så..............! Dessutom fick han nog många av oss att inse att vi måste höja blicken lite och inse att Asien och Sydostasien kommer starkt.
Han var så bra och kom med många tänkvärda ord om vår framtid och om konsten att vara påhittig för att överleva i en konkurrerande värld. Vad ska jag hitta på?

Dagen har annars varit rätt vanlig utom att jag har varit hos tandläkaren förstås och det är ju aldrig kul. men men till och med det fungerade. Vad händer, allt blir ju såååå bra just nu!

Ska skylta om nästa vecka men vet just nu inte hur eftersom jag inte fick några varor idag trots att jag borde fått dem, var är ni alla kläder!? Undra vad jag ska göra? Vår naturligtvis mn hur och med vilka medel!

Tankar om kvällen

Varför skall allt vara så komplicerat?

Har en dotter med ADHD som stortrivs i skolan och lyckas få bra betyg tack vare sin underbara assistent. Allt har varit bra sen första dagen i skolan och så plötsligt skall allt förändras inför detta sista skolår. Varför då? Jo, några har kommit på att de vill starta ett privat högstadium och det är väl helt okej, ja kan till och med vara bra utom just för oss, just nu.
Om några veckor är det skolval och vad ska vi välja? Vilken skola fungerar bäst, vart kommer vår assistent att arbeta, vill det privata alternativet över huvud taget ha henne om de får fullt av "normala" ungdomar? Hon kostar ju trots allt lite mer eftersom hon behöver assistent eller annat stöd och stöttning. Vad svårt allt blir? Varför ska livet vara så komplicerat? Bäst för henne vore ju om allt gick sin stilla gång.

Idag hände en kul grej förresten. I mitt horoskop stod det att jag skulle hitta en ny inkomstkälla, Annika hade ett förslag på vad det kunde vara. Just den kontakten hörde av sej på eftermiddagen så nu får vi se vad det kan bli. Svaret kommer om 2 max 3 veckor. Nyfiken va? Nåja, ni får vänta. Lovar återkomma.

Å, vad jag längtar efter våren. Eller som Cecilia sa, tänk att få grilla korv på altanen en solig dag i vår medan snön är kvar, det är mys det.

Ja, vart tar tiden egentligen vägen? Inte funderade jag över det 8 år gammal. Men det gör min lilla tjej. Mamma, det är ju bara tisdag  och lördag varje vecka - vart har de andra dagarna försvunnit? Och nyss var det december och nu är det strax februari. Ja, tiden går fort när man har kul!

Som nu, denna lilla snutt har tagit 3 timmar att skriva. Försöker mellan kunderna. Undra på att tiden känns kort och bara försvinner. Sumering, har man roligt så märker man inte hur klöckan rusar och roligt det har jag.

Har kollat lite på annonsering idag, ett spännande kapitel. Hur mycket ska man lägga på annonser och övrig marknadsföring? Det är inte lätt. 3%, 5% eller 10%, det gäller ju att synas. Syns man inte finns man inte, eller hur? Ideer om bra marknadsföring? Berätta? Jag är nyfiken på det mesta.

Så till dagens fina vårtunika, härlig till jeans. Pris 499:- Bak har den flera stora knappar vilket tyvärr inte syns.


Fredag och arg

Ja, just arg är vad jag är. Jättearg på oss dumma människor. Hur sjuttons dum får en människa vara egentligen?

En kund kom in till mej gråtande och berättade om sin man som hastigt gått bort, behövde nåt svart till sej. Så berättade hon en otrolig sak. Strax efter mannens bortgång hade en annan man ringt (ingen vän eller släkting) och frågat efter hennes och hon svarade ledsen att "han finns inte mer" och läs svaret hon fick och fundera "Aha, då är det rätt då, att han är död". Hur grym kan en människa bli? Hur nyfiken får man bli?

Dagen i butiken har gått fort med många trevliga kunder och lite fika emellanåt med dem, härliga tid! Var hos tandläkaren på förmiddagen och till och med det gick bra, ojoj! Vad har hänt! Vad ljust allt känns just nu.

Dagens storsäljare har varit knapptunikan för 499:- och allas kommenta har varit "hur orkar man sy fast alla dessa knappar, vad häftigt"?

Kunder kommer och kunder går - superkul! Mitt i allt kommer Karin med kycklingsoppa - tack Karin för att du bryr dej om oss! Ja, jag vet att du inte gillar att vi slarvar med maten och du, gott var det - mums!

Tänk vad många olika samtal som förs i butiken under en dag. Med den ena kunden gråter vi en skvätt medan vi skrattar med nästa men sånt är ju livet. Som en spännande resa som ingen vet var den slutar.

Tänk också vad många koppar kaffe som dricks på en dag, mest är det männen men ni tjejer är också välkommen att ta en när ni provat klart. Var så god!

Så till dagens nya:
1. DNYjeans med stretch 659:-
2. Blus i bomull från Zizzi 399:-



Ja, idag kom Tove, ZIZZI´s säljare för Norrland till butiken. Oj, vad mycket fint hon hade med sej. Alldeles för mycket, det blev så svårt att välja. Köpte både för våren och hösten. Vill ni ha ett smakprov? Okej då! Här kommer ett för våren. Den var väl tuff? Drömmen var en höstkappa men den har jag missat ta bild på. Synd!



Annars har det varit lite lugnare i butiken idag, lite för lugnt kanske samtidigt som beställningen tog tid. Efter beställningen blev det lite strykning av varor för att fylla på det som gått åt under dagen samt lite omstrukturering då en del varor sålt slut. Så egentliigen har det varit fullt upp kan man säga, trots allt. I morgon hoppas jag på att nya varor ska dyka upp då det ser rätt tomt ut hos oss.
 
En del hyllor gapar tomma och det är inget kul. När jag ser det kommer jag att tänka på en butik i Sankt Petersburg, Ryssland. Jag var där 1976 och då var jag bl.a. i en "modebutik". Ett plagg, en stickad kofta låg ensam på en hylla med några typiska ryska sjalar, annars var det totalt tomt där men det fanns fem, ja fem expediter  och än idag funderar jag på hur det hela fungerade, hade de mer dolt eller var detta allt? Jag fattar inget. Som tur är så har jag inte riktigt så tomt.

Dagens tröja

Åh, så var det måndag igen, en ny vecka med nya möjligheter.


Igår var jag nere på stan och kollade in team Hanna, härligt med fantastisk stämning. Lycka till även i fortsättningen!!!



Fartfyllda

En ny tröja idag kom idag, en riktigt vårig en. Priset är endast 249:- Bra va? Kom ihåg att klicka på alla miniatyrbilder och titta gärna igenom hela januari om du funderar på att beställa något.

Kläder

Intresserad av kläder som kommit nu i januari - kolla här i min blogg! Finns ej på hemsidan ännu! Missa inte Zhenzi¨s superbyxa m resår i midjan.

Ledig lördag

Idag har jag ledig lördag. Ledig och ledig, bokföringsdag alltså, eftersom momsen skall in. Skönt när det är gjort! Tänk vad mycket administration det är som egenföretagare. Ska det vara nödvändigt?

Ute är lite halvruggit, inte så kallt men grått. Resten av familjen har varit i skolan och kollat inför gymnasievalet. De hade en trevlig stund på Heden och Hotell o Restaurang. Ätit soppa och nybakat bröd samt varit på dessertprovning. Alla verkar nöjda.

I butiken har Annika varit och Anne, hennes dotter som ska hoppa in ev några lördagar, skulle vara skönt faktiskt! De har haft en del kunder så hon har haft chans att öva, bra! Hoppas ni kommer att trivas med henne också!

Dax för helg, höres på måndag!

Ja, alla ni som väntar på gårdagens kläder, här kommer de:



Bild 1. Vår absoluta bästsäljare, stretchbyxa från Zhenzi med resår i midjan, svart 370:-
Bild 2. Tunn vårig tunika från ZIZZI 249:-
Bild 3. Byxa och väst från Zhenzi, obs inte ett set då det är färgskillnad. Byxa 499:- och väst 499:-

Idag har vi gjort annonsbilder på Anne, en ung tjej som vi hoppas ska locka in de yngre i butiken, kul! Vet inte varför det är så svårt att få dem att hitta hit? Vi har ju kläder även för dem och skulle vilja ha ännu fler här.



Tänk vad detta arbete är roligt. Alltid händer det något skoj och ingen dag är den andra lik. Vi älskar det både Annika och jag. Ha en fin kväll!

Vilken dag

Fullt ös i butiken idag. Många kunder, nya kläder, omorganisation av utrymmet, administration, strykning, lunch och en fika m.m. m.m.

Vad som kom idag? Jo, en väst, 2 sorters byxor, en 7/8dels med lite snygga sömmar och knappar samt allas vår älsklingsbyxa med resår från Zhenzi och en tunika. Bilder kommer i morgon. Annika hann gå innan jag kom på att de skulle tas. Tunikan kom i tre färger och av den lila försvann tre omgående. Heja team Hanna! Kul!

Mer? >Jo jag har varit på sjukhuset och tagit prover och jag måste bara få säja en sak, jag har alltid lovordat skolan här sedan vi flyttade hit till Bollnäs och nu måste jag göra detsamma med hälsocentralen. Vilken service!!!! Ringde dit igår om mitt hjärta, ja det spökar och fick komma på provtagning redan i morse och vet ni vad, dessutom får jag komma till en hjärtspecialist på måndag och han kommer bara en gång i månaden, vilken tur jag har. Tack alla ni på hälsosentralen!
Oj, oj, först var det lugnt i butiken sen kom det massor - å vad kul! Jag älskar verkligen dessa dagar. Dessutom hände nåt riktigt kul på eftermiddagen, har du sett "småstadsliv"? Inte, gör det, den handlar om Alfta en by väster om Bollnäs. I alla fall, de som gjort filmen kom idag in. Det tog en stund innan jag fattade att det var de men så plötsligt gick det upp ett ljus och vet du vad - de köpte en massa kläder till nästa film, uppföljaren "Småstadsliv 2" Så håll utkik efter den så får ni se mina kläder!

Har sålt en hel del jeans idag och är så glad att jag tagit hem från tre märken, då finns det alltid någon sort som passar. Bra va? Vilka jag har i från, jo, ZIZZI, DNY och Zhenzi. Alla tre bra på sitt vis.

Inga nya kläder idag, bara räkningar så lugn det kommer mer i veckan!

Större storlekar

Var är alla människor idag. Det är så tomt och trist här. Jag vill ha massor att göra i butiken. Jag har ju startat detta för att alla ni som drar 42 och mer ska få valmöjligheter. Hitta lite kul kläder. Tar in mer och mer kläder så ni alltid ska hitta något! Saknar ni nåt - säg till!

Apropå storlek....... 
Vad är större storlekar egentligen, är 42/44 det? Nåt är sjukt då inte ens storlek 40 hittar nåt i butikerna på stan. Vad har hänt? Från i vår kommer några jeans från 38 och till hösten kommer även en del kläder från 38 och uppåt men den stora massan av kläder kommer att gå från 42 - 56. Varför jag tar in en del i mindre.... jo, det finns så många vänninor som också vill ha dessa kläder! Så är det.... men idag undrar jag om nån vill ha mina kläder alls????

Har just fått ett förslag på annons tills i morgon i ljusnan, en skysst i lila som hejar på TEAM HANNA, de ni! Ni ringer väl och röstar på henne? De är ju jättebra! Tycker du inte det, gör det om inte annat för att hon är ensam tjej kvar. Ni vet Girl Power!

Dax att arbeta lite, ska fixa till de nya hyllorna!  Titta gärna längre ner i bloggen så ser du en hel del nyinkommet!

Nya kläder igen!

Ja, en sak vet jag i alla fall, jag älskar inte att stryka för det har jag gjort i fyra dagar nu men jag gör det för alla kläder blir så mycket finare då. Butiken ser prydligare ut och vi, Annika och jag blir gladare och förhoppningsvis även ni kunder.
Har även fått en ny snygg hylla idag, kul. Ska bland annat ha lite jeans på den.

Som sagt återigen har en hel del nytt kommit, superkul! denna gång Zhenzi. Många snygga, sköna plagg. Här kommer lite bilder, tryck gärna på dem så blir de större.

1. Tunika, tunn med tuillhörande linne 499:-
2. Tröja 499:-
3. Väst med knyt bak 499:-
4. Blus i bomull 299:-
5. Tröja, dubbel fram, den rosa finns till 54 medan den svarta finns till 58/60  349:-
6 Viscosetröja med liten ficka 349:-
7. Klänningstunika med fin applikation 499:-
8. Jeans i stretch m resår i midjan, finns till 58/60 399:-
9. Stretchjeans, mjuka 499:-         

Välkommen in i butik och titta eller mejla eller ring för beställning, Du är alltid välkommen!


Kväll

Mannen tittar på sport på tv:n, barn pratar i mobilen och jag sitter vid datorn, typisk vanlig familj tror jag men fy så tråkigt. Så nu har jag bestämt att störa det hela med te och film, 3:ans Familj på väg med Robin Williams. Hoppas den blir lite kul! Ha en fin kväll allihop!
Söndag igen, vad tiden går fort när man har roligt! Å vad kul att team Hanna gick vidare igår i körslaget! Grattis Hanna, Hans - Ivras pappa och du som köpte körkläder hos mej och alla andra!!!!!!! Grattis!!!! Ivra är förresten min dotter Cecilias kompis.
Jag lovade i alla fall några att ha en annons i veckan om de gick vidare så nu har jag just skickat ett mejl till Ljusnan om det, så på tisdag bör den komma in om allt blir som jag vill. Och klä er nu alla i lila och stöd teamet, lova det! Vi har om inte annat flera nya lila tunikor i butiken samt lite annat. Här är grunden till min annons förresten.


"DU, klä dej i lila och rösta på team HANNA

Mycket nytt bl.a. 3 nya tunikor i lila el svart.

Välkommen in,

Monica o Annika" samt bilden nedan

Lördagskväll

Just det, det är ju lördag men det känns inte så. Är bara såååå trött och ändå har det varit en kortvecka, hmmmmm? Vad händer? Känner en viss oro i kroppen, nåja livet går vidare. Men nåt konstigt är det.

Fick ännu mer kläder igår, läggs in här på måndag, bara så du vet. Jeans både vanliga men med underbar stretch och sådana med resår i runt om i midjan, klänning eller kanske tunika, 3/4-ärmad tröja m.m.
Själv har jag jobbat idag och funderat på detta med marknadsföring. Två kunder har varit inne idag och sagt att de aldrig hade hört talas om butiken förrän nu, den ena i jul,den andra på en fest igår och ändå har jag haft sååå mycket annonser. Vad ska jag göra? Direktutskick men de är så dyrt????? Nån som har ideer?

Miin arbetskostym idag, min underbara tunika med kort väst och leggings till, härligt ledigt!

Mer varor

Har just fått fler plagg till min butik! Å, våren är verkligen påväg nu! Den vita och grå koftan är i 100% bomull och mycket fint stickad från ZIZZI för 599:-. Linnen kommer från DNY, härliga färger eller hur, för 259 i bomull och spandex. Tunikan kommer från Zhenzi 499:-, tröjan, också den från Zhenzi 349:-och till sist blusen från ZIZZI för 299:-.

Hoppas du kommer in och provar snart eller så kan du beställa via mejl om du bor långt borta. www.storochfin.se Glöm inte att du kan klicka på bilderna och på så sätt få dem större!

Vårnyheter

Oj vad vi hade kul i onsdags då vi fick 10 kartonger med kläder, rena julafton! Annika och jag såg nog ut som barn på julafton. Det är spännande ty även om vi själva beställt kläderna så vet vi inget om färger. Dessutom beställer man ju ca 9 månader innan så vi hinner glömma en hel del.
Titta gärna in på bloggen då och då för här kommer ofta bilderna in fortare än på Stor & Fins hemsida. Lovar lägga ut dem så fort vi fotat!

Om du klickar på de små bilderna nedan så får du upp dem i större format.
1. kofta m pingvinärm i viscose 449:-
2. tunika i viscose 499:- harembyxa  i viscose 399:-
3. tunika med ballong i viscose 549:-
4. kofta i bomull 259:-
5. tunika med massor av knappar runt halsen i viscose och bomull 499:-
6. tunika i viscose 479:-
7. jeans från ZIZZI i 2 färger 499:-
8. jeans från DNY 599:- 

Dax att ta tag i skrivandet igen! Har haft lite jullov med barnen. Julfirandet i Sundsvall blev superbra. Bra personal och god mat. Rekomenderas!

Ute är urkallt och jag som bara har 3 jackor kvar i butiken, hmmmm.....  Väntar nu på mer vårkläder. Det börjar se lite tomt ut i butiken. Lite är urplockat till reastället nu men inte mycket. Har ju ingen direkt rea som ni väl redan vet.

Vad som nu händer? Ja, som sagt vi väntar på mer kläder. Har just läst Amelia och om budgetmode -09 och jämför man priser ligger Stor & Fin bra till, prismässigt! Bra för det är ett utav av mina mål - trevliga kläder till bra priser! Kläder är kul!

Dagens outfit får Annika stå för. Min favortit, jeanstunika 449:- med viscosetopp 299:- och leggings till samma pris.